W ramach witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Dowiedz się więcej
Wszystkie kategorie

Sztuka produkcji wódki

Wódka, uznawana za nasz narodowy trunek, przez wiele lat była uważana za prosty alkohol służący tylko i wyłącznie wsparciu różnorodnych uroczystości. Pita dla uczczenia okazji, bezrefleksyjnie i często tylko dla uzyskania szybkiego efektu wesołości. Któż z nas nie był świadkiem lub sam nie był w sytuacji gdy po wypiciu kieliszka wódki gorączkowo szukał tzw. popitki w postaci soku, coli czy czegokolwiek innego co pozwoliłoby mu zabić ostry smak gorzałki. Na szczęście wszystko się zmienia, a ewolucji nic nie zatrzyma, dzięki czemu dziś możemy wódki nie tylko pić, ale również degustować, tak jak zwykliśmy to robić z whisky czy koniakiem.

Nareszcie przyszła pora na to by jedynym kryterium przy wyborze wódki przestała być cena i byśmy zwrócili się w stronę indywidualnych cech każdego trunku. Możemy zagłębiać się w różnorodne tajniki produkcji – często rzemieślniczej, stare lub sekretne receptury i odkrywać coraz to nowe, zaskakujące aromaty i smaki. Zupełnie inne nuty zapachowe i smakowe znajdziemy w wódce ziemniaczanej, żytniej czy kukurydzianej. A jeśli dodamy do tego różne dodatki w postaci ziół, przypraw czy owoców efekty mogą naprawdę zachwycić. Na poprzedniej stronie mogli Państwo zapoznać się naszą najnowszą propozycją – hiszpańską wódką Basmoon, teraz chcielibyśmy dodatkowo przypomnieć Wam nasze inne, wyjątkowe trunki.

Przeczytaj również

Wybrane marki

Strona przeznaczona wyłącznie dla osób pełnoletnich!

Kliknij i zapoznaj się z regulaminem serwisu.