Klikając „Akceptuję”, zgadzasz się na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia nawigacji w witrynie, analizy korzystania z witryny i pomocy w naszych działaniach marketingowych. Dowiedz się więcej
Wszystkie kategorie
Tasca Conti D’almerita

Tasca Conti D’almerita

Tasca d’Almerita to ponad 200 lat historii obejmującej 8 pokoleń arystokratycznej rodziny oraz miłość do magicznej wyspy, jaką jest Sycylia. Dwa niezwykłe miejsca, odegrały kluczową rolę w bogatej przeszłości rodziny to posiadłość Regaleali zakupiona w 1830 roku, która obecnie rozciąga się na ponad 600 hektarów w samym sercu Sycylii oraz Villa Tasca (dawniej Villa Camastra) okazały pałac z XV wieku w Palermo.

W XXI wieku Tasca nabyła kilka posiadłości, aby pełniej reprezentować różnorodną kulturę winiarską Sycylii, tj. posiadłość Tascante na Etnie, Capofaro na wulkanicznych Wyspach Liparyjskich ze wspaniałymi winami słodkimi i luksusowym hotelem, winnicę Whitaker zasadzoną przez angielską rodzinę o tej samej nazwie w XIX wieku oraz Tenute Sallier de la Tour.

Hrabiowie Tasca zawsze przewodzili kulturze „can do”, będąc pierwszymi, którzy wprowadzali wszelkie innowacje w technologii rolniczej i technikach uprawy. Szacunek dla uprawianej ziemi wiąże się z dawaniem jej czasu na oddech, w jej naturalnym, spokojnym tempie, a ta filozofia stanowi sedno ich tradycji winiarskich.

Produkcja wina w każdej z pięciu posiadłości jest zróżnicowana w zależności od unikalnego terroir oraz różnorodnych warunków uprawy winorośli. Tasca d’Almerita wykorzystuje zarówno tradycyjne, jak i współczesne techniki winiarskie z najnowszymi innowacjami technologicznymi, aby wytwarzać wina o wspaniałej równowadze i charakterze. Ich Rosso del Conte, stworzone na początku lat 70. XX wieku jest uznawane za jedno z najlepszych win czerwonych Sycylii, a hrabia Giuseppe Tasca uważany jest za ojca nowoczesnej sycylijskiej czerwieni z najwyższej półki.

 

Wybrane marki

Strona przeznaczona wyłącznie dla osób pełnoletnich!

Kliknij i zapoznaj się z regulaminem serwisu.