Klikając „Akceptuję”, zgadzasz się na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia nawigacji w witrynie, analizy korzystania z witryny i pomocy w naszych działaniach marketingowych. Dowiedz się więcej
Wszystkie kategorie

Tribaut Champagne

Na początku XX wieku Rene Schloesser, młody rolnik z Luksemburga, opuścił swój kraj i przeniósł się do Szampanii. Tam poznał Lucie Coutelas, która była rolnikiem i winiarzem w gminie Romery. W 1927 roku pobrali się, a dwa lata później narodził się Dom Szampana. W 1950 roku ich córka Suzanne poślubiła Jeana Tribaut, młodego pracownika winiarskiego. Połączyli swoje winnice i powstała dzisiejsza nazwa Tribaut Schloesser. Jean i Suzanne kontynuowali budowanie firmy- kupili nowe posiadłości pod uprawę winorośli w celu zwiększenia produkcji oraz unowocześnili istniejące obiekty i wyposażenie. Obecnie czwarte pokolenie rodziny Sebastien i Valentin przejęło stery. Wykorzystując rodzinne tradycyjne winiarskie w połączeniu z nowymi technologiami, wydobywają kwintesencję z winogron, tworząc doskonałe i delikatne szampany. 


Każdego roku winiarnia przetwarza winogrona z 40 hektarów. Część gron pochodzi z rodzinnych winnic w Romery, Cormoyeux, Fleury la Riviere czy słynnej wioski Ay, sklasyfikowanej jako Grand Cru i znanej z Pinot Noir, a część ze źródeł zewnętrznych. Stworzono z rolnikami system zobowiązań, ale przede wszystkim relacje bazujące na zaufaniu. Dostarczane są winogrona najwyższej jakości, przy jednoczesnym poszanowaniu zasad zrównoważonej uprawy winorośli, tak jak to ma miejsce we własnych winnicach. Od 2020 roku winnica została sklasyfikowana jako HEV (High Environmental Value). Ta akredytacja jest wyrazem uznania dla zaangażowania braci w zrównoważony rozwój w celu ochrony bioróżnorodności i zasobów wodnych. Aby to osiągnąć, gleby są kultywowane tradycyjnie, stosuje się niewiele nawozów, a większość zabiegów jest organiczna.

Wybrane marki

Strona przeznaczona wyłącznie dla osób pełnoletnich!

Kliknij i zapoznaj się z regulaminem serwisu.