W ramach witryny stosujemy pliki cookies w celu świadczenia Państwu usług na najwyższym poziomie. Dowiedz się więcej

Recanati

Winnica Recanati została założona w 2000 roku przez grupę miłośników wina pod przewodnictwem Lennego Recanati. Ich celem było stworzenie świetnej jakości izraelskiego wina. O konsultacje w zakresie doboru najlepszej lokalizacji dla winiarni, spośród terenów gdzie wcześniej tradycyjnie uprawiano winogrona, poproszono międzynarodowego eksperta Dr. Pini Sarg. Ostatecznie na miejsca uprawy winorośli wybrał on winnice w Górnej i Dolnej Galilei. Sama winiarnia natomiast, znajduje się w dolinie Hefer. Czerwone wina produkuje się tu z odmian Cabernet Sauvignon, Merlot, Shiraz, Cabernet Franc, Barbera, Zinfandel, Petite Syrah, Marselan i Carignan. Białe wytwarza się ze szczepów: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Viognier i Emerald Riesling. Za wina odpowiedzialny jest znakomity duet enologów: Gil Shatsberg i Kobi Arviv. Ich ogromne doświadczenie, wielkie wyczucie winogron i wiedza decydują o sukcesie win Recanati. Dumą napawają osiągnięcia winiarni już od pierwszych lat jej funkcjonowania. Jednocześnie właściciele nie osiadają na laurach, co i rusz inwestując w badania, aby dostarczyć koneserom z całego świata najlepsze wina.

Wszystkie wina Recanati są koszerne - potwierdza to stempel rabina na kontretykiecie i certyfikat koszerności. Kaszrut (czyli prawo dotyczące zasad koszerności) reguluje również uprawę winorośli. W Szabasowy Rok, czyli co siedem lat winnica powinna sobie „odpocząć”, a więc przez rok nie być eksploatowana. Zbiory muszą się odbywać pod przykryciem, a ludzie pracujący w winnicach powinni być praktykującymi Żydami. Wszystkie dodawane do wina produkty takie jak np. drożdże powinny być koszerne. Szabas oraz inne, ważne święta muszą być dniami wolnymi od pracy w winnicy.

Strona przeznaczona wyłącznie dla osób pełnoletnich!

Kliknij i zapoznaj się z regulaminem serwisu.