Klikając „Akceptuję”, zgadzasz się na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia nawigacji w witrynie, analizy korzystania z witryny i pomocy w naszych działaniach marketingowych. Dowiedz się więcej
Wszystkie kategorie

Ritterhof - witajcie w Południowym Tyrolu!

Po kilku latach nieobecności na naszych półkach znów zawitały do nas wina z winnicy Ritterhof. Winiarnia ulokowana w Caldaro produkuje różnorodne wina z najbardziej typowych odmian tego włoskiego regionu. Dzięki wykorzystaniu nowoczesnych technologii i pracy w zgodzie z naturą, tworzą tu wyjątkowe wina oddające charakter różnorodnych terroir. Różnorodnych, gdyż działki, z których pochodzą owoce rozsiane są w różnych mniejszych podregionach, z których każdy ma swoistą specyfikę glebową i mikroklimatyczną.

Winnica jest zarządzana przez Ludwiga Kaneppele, a rodzina jego żony Karin Roner jest właścicielem destylarni Roner, której wyjątkowe produkty: grappy i likiery już od wielu lat dystrybuujemy w Polsce i są one Państwu doskonale znane.

Ritterhof Pinot Grigio
Klasyczne Pinot Grigio wyprodukowane z ręcznie zbieranych gron, fermentowane i leżakowane w kadziach ze stali nierdzewnej. Świeże, owocowe wino, o charakterystycznym dla regionu, mineralnym stylu. Idealne na aperitif, do ryb, lekkich przystawek i białych mięs.

Ritterhof Gewurztraminer
Znakomity Gewurztraminer z Górnej Adygi. Winogrona były ręcznie zbierane, delikatnie zgniatane i poddane maceracji na zimno, następnie wino fermentowało i leżakowało w kadziach ze stali nierdzewnej. Wino jest mineralne, świeże i niezwykle owocowe. Świetne jako aperitif, do pikantnych przystawek, owoców morza, dań kuchni azjatyckiej, pasztetów i sera gorgonzoli.

Ritterhof Sauvignon Blanc
Przepiękna odsłona szczepu Sauvignon Blanc z włoskiej Górnej Adygi. Błyszcząca barwa z zielonkawymi refleksami. Aromat typowy dla odmiany – nuty trawy, ziół i brzoskwini. Bardzo eleganckie, o dobrej strukturze i mineralnym charakterze. Znakomite jako aperitif, do szparagów, ryb, owoców morza oraz lekkich dań z białych mięs.

Ritterhof St Magdalener
Kompozycja gron odmiany Vernatsch (90%) oraz Lagrein (10%) pochodzących ze starych nasadzeń (ponad 40 lat). Wino krótko dojrzewało w beczkach dębowych. Ma rubinową barwę i intensywny owocowy bukiet z lekką nutą przypraw. W smaku wytrawne, harmonijne i gładkie, z aksamitnymi taninami. Bardzo uniwersalne w połączeniach kulinarnych. Świetne do delikatnych mięs, grillowanych ryb i pizzy.

Ritterhof Lagrein
Wino skomponowane w 100% z lokalnej odmiany Lagrein, dojrzewało przez kilka miesięcy w dużych dębowych beczkach. Smak i aromat mocno owocowy, z przewagą nut wiśni. Krągłe i gładkie, z przyjemnym, długim finiszem. Wspaniałe do czerwonych mięs, dziczyzny i intensywnych, dojrzewających serów.

Wybrane marki

Strona przeznaczona wyłącznie dla osób pełnoletnich!

Kliknij i zapoznaj się z regulaminem serwisu.