Famille Savary
Domaine Savary to dość młoda winnica, będąca jednakże owocem szczęśliwego związku dwóch, należących do najstarszych, rodzin winiarskich w regionie Chablis. Założona w 1984 roku przez Francine z wioski Villy, która wniosła w wianie rodzinne winnice i ponad dwa wieki tradycyjnej produkcji Chablis oraz Oliviera Savary, młodego winiarza ze wsi Maligny. Dzisiaj Domaine Savary produkuje rocznie około 200 000 butelek Chablis. Od dawna są one dostępne w wielu najlepszych restauracjach we Francji, ale dziś są także eksportowane do wielu krajów na całym świecie. Olivier pasjonuje się tworzeniem win od ponad 40 lat, całą swoją wiedzę i doświadczenie wykorzystując w rodzinnym biznesie. Pracując na zasadach zrównoważonego rolnictwa i stosując techniki ukierunkowane na jakość, jest w stanie zapewnić najwyższej jakości grona, co następnie odzwierciedla się w jakości ich win. Dziś już nowe pokolenie jest na dobrej drodze do kontynuowania spuścizny swoich rodziców. Bracia: Mathieu, który studiował handel międzynarodowy i Maxime, który poszedł w ślady ojca i jest wyedukowany w zakresie uprawy winorośli i enologii, wprowadzają nowe, innowacyjne pomysły w Domaine Savary, zachowując jednocześnie niepowtarzalne know-how.