Klikając „Akceptuję”, zgadzasz się na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia nawigacji w witrynie, analizy korzystania z witryny i pomocy w naszych działaniach marketingowych. Dowiedz się więcej
Wszystkie kategorie

Dragon & Jade Chinese Baijiu 40% 0,5L

Import

Region: Producent: Goalon Poj.: 0.7 Zaw. Alk. %: 40.0

Dragon & Jade Baijiu jest tradycyjnym Baijiu destylowanym, leżakowanym i butelkowanym w Chinach. Reprezentuje najczęściej spożywany alkohol na świecie, którego produkcja i spożycie przewyższa łączną światową konsumpcję wódki i whisky. Trunek ten jest cennym skarbem chińskiej kultury, który łączy w sobie tradycję i doskonałość, oferując wyjątkową jakość i wyrafinowany smak. Dragon & Jade został wyprodukowany w destylarni Goalong. Znajduje się ona w samym sercu Chin, gdzie od pokoleń, przy użyciu tradycyjnych metod i rzemieślniczego kunsztu kultywuje się starożytną sztukę produkcji baijiu. Dragon & Jade czerpie inspirację ze starożytnej chińskiej mitologii, w której smok symbolizuje odwagę i szczęście, a jadeit czystość, szczęście i dobrobyt. W pięknej kamionkowej butelce znajduje się Qingxiang Baijiu, które jest jednym z najstarszych i najbardziej tradycyjnych rodzajów baijiu produkowanych w Chinach. Wytwarzany ze skrupulatnie wyselekcjonowanych ziaren, takich jak ryż, kukurydza, pszenica, sorgo i ryż kleisty, baijiu poddawane jest fermentacji w formie zacieru stałego lub półstałego i destylacji w celu stworzenia alkoholu o unikalnych właściwościach. Jego aromatyczny profil oferuje doskonałe połączenie czystych aromatów oraz słodyczy, gładkości i świeżości na podniebieniu.Tradycyjnie Baijiu ma wysoką zawartość alkoholu, między 50% a 65% natomiast Baijiu Dragon & Jade zostało zabutelkowane z mocą 40%, aby uzyskać bardziej przystępne doznania smakowe. Można je pić bez dodatków lub w koktajlach. Baijiu oznacza dosłownie ”biały alkohol”, co nawiązuje do jego czystego i przezroczystego koloru. Jest to mocny, napój alkoholowy, produkowany w Chinach. Tradycyjnie wytwarzany jest przez destylację sfermentowanego zboża a następnie leżakowanie w glinianych słojach i kupażowanie przed butelkowaniem. Baijiu produkuje się najczęściej z sorgo, ryżu, pszenicy lub kukurydzy. Bardzo istotnym elementem procesu produkcji jest suszony zakwas “Qū” który jest niezbędny do rozpoczęcia procesu fermentacji i ma duży wpływ na profil aromatyczno-smakowy końcowego produktu.

Wybrane marki

Strona przeznaczona wyłącznie dla osób pełnoletnich!

Kliknij i zapoznaj się z regulaminem serwisu.