Egri Korona Borhaz
Od ponad 200 lat rodzina Racz zajmuje się uprawą winorośli oraz winiarstwem i jest założycielem Egri Korona Borhaz. Obecnie piąte pokolenie rodziny zarządza winiarnią. Uprawy winorośli obejmują 270 ha, co czyni z nich największego niezależnego winiarza w regionie. Filozofia rodziny opiera się na tradycyjnej węgierskiej sztuce winiarskiej w połączeniu z nowoczesną technologią, aby stworzyć najwyższej jakości wina, które są wizytówką i służą promowaniu regionu Eger. Korona Borhaz kładzie duży nacisk na białe wina wytwarzane z lokalnych odmian jak Leynka, Harszlevelu czy Olaszriesling. Niemniej jednak większą część produkowanych win stanowią czerwone wina, w tym słynne Egri Bikaver.
Egri Korona Borhaz nie tylko zajmuje się produkcją win, ale na wzór francuskich czy amerykańskich posiadłości wielowymiarowo łączy wino z innymi biznesami. W związku z tym rodzina Racz mocno rozwija enoturystykę i posiada własny hotel wellness, gdzie organizuje degustacje win i profesjonalne imprezy na najwyższym poziomie. Odwiedzający mogą spędzić winiarski dzień, doświadczając wszystkich perspektyw związanych z produkcją wina, począwszy od pracy na winnicy po różne kroki winifikacji, aż po butelkowanie.
Pomimo swej wielkości Egri Korona Borhaz zachowała swój rodzinny charakter. Wytwarzane wina osiągnęły ogrom wyróżnień i nagród na wielu krajowych i międzynarodowych konkursach i odznaczają się szczególnie dobrą relacji cen do jakości.