Klikając „Akceptuję”, zgadzasz się na przechowywanie plików cookie na swoim urządzeniu w celu usprawnienia nawigacji w witrynie, analizy korzystania z witryny i pomocy w naszych działaniach marketingowych. Dowiedz się więcej
Wszystkie kategorie
Weber Haus

Weber Haus

Weber Haus jest niewielkim producentem, zlokalizowanym na południu kraju w miejscowości Ivoti, na północ od Porto Alegre, który kładzie nacisk na wysoką jakość finalnego produktu. W 1948 roku rozpoczęto destylację na zasadach komercyjnych. Korzystają z tradycyjnych miedzianych alembików, a do starzenia wykorzystywane są beczki siedmiu różnych gatunków drewna, w tym tradycyjnych brazylijskich. Pola trzciny cukrowej są uprawiane ekologicznie (certyfikowane), a zbiory odbywają się ręcznie, wykorzystując przy tym różne odmiany trzciny, w zależności od rodzaju gleby i mikroklimatu. Sama destylarnia Weber Haus ma status zrównoważonego rozwoju. Fermentacja odbywa się w 100% w sposób naturalny, wykorzystując sok tylko z serca trzciny, a bagaço (czyli wywar melasowy) służy jako paliwo do miedzianych alembików.  Weber Haus posiada certyfikat ekologicznej cachaça. Roczna produkcja wynosi 630 tysięcy litrów.

Dzięki precyzji i przykuwaniu uwagi do szczegółów Weber Haus stał się jednym z najbardziej nagradzanych producentów cachaça w Brazylii. Zdobyli ponad 130 medali na międzynarodowych konkursach, takich jak Concours Mondial de Bruxelles i San Francisco World Spirits Competition. Pomimo ogromnego sukcesu marki zarówno w Brazylii, jak i poza nią, Weber Haus pozostaje do dziś firmą rodzinną, produkując najwyższej jakości trunki. Obecnie destylarnia jest w rękach czwartej generacji rodziny Weberów i ciągle się rozwija. Poza produkcją cachaça w 2017 roku rozpoczęto projekty związane z produkcją ginów i rumów.

 

Wybrane marki

Strona przeznaczona wyłącznie dla osób pełnoletnich!

Kliknij i zapoznaj się z regulaminem serwisu.