
Miód Pitny Trójniak z kwiatem bzu
Region: Producent: Thebig Poj.: 0.75 Zaw. Alk. %: 14.0
Miód to szlachetny trunek, znany już w starożytności. Jest polską specjalnością od czasów średniowiecza. Aksamitny, o subtelnym smaku, doskonale sprawdza się jako aperitif i baza do szprycerów. Dla miłośników wina miody są propozycją o pół tonu mocniejszą, delikatnie słodszą. Dla amatorów mocnych alkoholi będą doskonałym początkiem długiego wieczoru. Smak: lekki, kwiatowy, kwasowatość soku z kwiatu bzu idealnie balansuje z początkową słodyczą. Bardziej wytrawny. Odbiega od klasycznych - ciężkich i słodkich miodów pitnych Skład: woda, ekstrakt z kwiatu bzu i miód wielokwiatowy Foodpairing - czyli z czym jeść? Carpaccio, karmelizowany kalafior, sałatki z ricottą, rukola. Świetnie będzie się zgrywać z foie gras, paté albo ceviche. Desery, wędliny (salami), sery miękkie i twarde (brie, mozarella, ricotta, comte, gruyer), sery aromatyczne (pleśniowe, roquefort, gorgonzola, taleggio), orzechy (nerkowce, migdały, pekan, włoskie) Jak podawać?: Schłodzone: 12-16 C, w kieliszkach do białego wina
Inne produkty producenta Thebig


ZESTAW DEGUSTACYJNY MIÓD PITNY 4X100ML

Miód Pitny Lipowy Tilia
